Pressmeddelande: L5 Navigation förvärvar GeoFix verksamheter i Sverige och Finland

Det svenska positioneringsföretaget L5 Navigation, ledande inom maskinstyrning och GNSS-mätning, förvärvar mättillbehörsleverantören Geofix som ett steg i deras fortsatta tillväxtresa. Huvudsyftet med förvärvet är att bredda utbudet av mätningsrelaterade tillbehör samt kunna erbjuda en smidig och välfungerande e-handelslösning. L5 Navigation har tecknat avtal om att förvärva 100 % av aktierna i GeoFix AB samt förvärva GeoFix tillgångar i Finland.

Konkret innebär det att både nya och befintliga kunder nu kommer kunna dra fördel av ett bredare sortiment som dessutom kan handlas direkt via Geofix befintliga webbshop.

Martin Lindgren, VD L5 Navigation, säger: ”Geofix är ett perfekt komplement till vår befintliga verksamhet och tack vare webbshopen kan vi nu erbjuda en ännu smidigare kundresa. Utöver det ser vi stora möjligheter, att med vår starka säljorganisation, ta Geofix’s portfölj ut till en ännu bredare kundgrupp.

Verksamhetschefen hos Geofix, Tomas Persson, säger: ”Efter flera års gott samarbete, där vi varit återförsäljare åt L5 Navigation, känns det riktigt bra och inspirerande att nu bli en del av företaget. Vi erbjuder allt från laserinstrument, övervaknings- och mätutrustning till instrumentväskor, mjukvara och verktyg. Vi har även uthyrning av olika verktyg, instrument och tillbehör. Vårt mål är att vara den främsta helhetsleverantören av mätutrustning i Norden och detta är definitivt ett stort steg i den resan.

För befintliga kunder kommer det inte att innebära någon direkt förändring, båda verksamheterna fortsätter som vanligt. Det officiella datumet för övertagandet är 2023-10-27. Villkoren för affären offentliggörs inte.

L5 Navigation har, sedan starten i Sverige 2013, vuxit till en betydande aktör med över 150 MSEK i omsättning 2022 med verksamheterna i Norge och Finland inräknade. Geofix med över 30 års erfarenhet i branschen omsatte år 2022 ca 25 MSEK.

För mer information kontakta:

Martin Lindgren – VD L5 Navigation
072-528 99 97

Eller via e-post till info@l5navigation.com