Byggande av hus

Öka effektiviteten i byggprocessen med egen GNSS-utrustning. Har ni jobbat med laser tidigare? Då kan ni utan tvekan komma igång snabbt med enklare utsättning och inmätning. Med vårt breda sortiment kan vi erbjuda något för alla typer av verksamheter och projekt. Vi finns givetvis behjälpliga via fjärrsupport och erbjuder marknadens mest användarvänliga fältappar för mätning.

Ta kontroll över läget

Sätt ut allt på byggprojektet som inte kräver millimeternoggrannhet. En RTK GNSS-utrustning mäter normalt med 1-3 cm noggrannhet, vilket räcker till det mesta när det kommer till mark och andra förberedande arbeten. Med en egen utrustning blir det dessutom lättare att planera och ståtid kan undvikas genom att man snabbt kan göra enklare utsättning på egen hand.

Vatten och avlopp

Sätt ut t.ex. brunnar, stick och avluftningar.

Ytskikt

Sätt ut t.ex. plattytor, kantsten, planteringar, asfalt och all annan typ av markbeläggning.

Grundelement och mur

Sätt ut sockelelement, plintar och andra typer av fundament eller mursten/stödmurar.

El och annan teknisk infrastruktur

Sätt ut belysningsfundament, kabelskåp/kabelbrunnar samt annan typ av utrustning.

Säkra kvaliteten och ta fram underlag för relationshandlingar

Med allt högre krav på löpande uppföljning och kvalitetssäkring blir en GNSS-utrustning ert kraftfullaste verktyg för att säkerställa att allt hamnar där det ska vara.

Efter varje delmoment är färdigställt eller under tiden det genomförs kan ni smidigt mäta in och dokumentera var allt blivit byggt eller anlagt.

Kabel/kabelskyddsrör samt vatten- och avloppsledningar under mark är ju lysande exempel på sådant som är svårt att mäta in i efterhand. Så varför inte göra det på en gång av personerna som förlägger dessa.

Rekommenderade lösningar

1

Emlid Reach RX

Instegsmodellen för dig som vill komma igång till lägsta möjliga kostnad. Det följer med en enkel fältapp för inmätning och utsättning av punkter. Men går även att köra tillsammans med våra andra fältappar om du kräver lite mer funktionalitet.

2

L5 M-Lite II

Prestandamodellen för dig som kommer använda utrustningen kontinuerligt och vill ha högsta möjliga noggrannhet. Kan köras tillsammans med båda våra fältappar; L5 U3D-S och SurPad.

3

L5 M-Tab RTK

För platsledning som vill hålla koll på läget och göra enklare kontroller på egen hand. Noggrannhet ned till 5 cm. Kör med fältappen SurPad.

4

Maskinstyrning

Med hjälp av maskinstyrning på projektets maskiner uppnås ännu högre kvalitet och minimerar ståtid. Vi erbjuder ett komplett sortiment till både jordförflyttande maskiner men även till specialmaskiner, så som borriggar och pålkranar.

Kundberättelse

Läs om hur Lindbäcks Bygg använder GNSS-utrustning på deras projekt

Klicka här

Vill du komma i kontakt med oss eller veta mer om något?

Skriv en rad eller två om vad du undrar över eller vilken produkt du vill veta mer om så hör vi av oss så snart som möjligt.