Häng med på

Vår resa

Vi brinner för maskinstyrning och olika typer av främst GNSS-positionering. Merparten av våra anställda har praktisk erfarenhet från branschen och förstår verkligen hur saker och ting fungerar i praktiken.

Så började det

År 2013 såg företagets grundare, Martin Lindgren och Patrik Tallgren, en tydlig affärsmöjlighet inom det nischade segmentet hålnavigeringssystem (maskinstyrning) för borriggar. Sagt och gjort så startades verksamheten upp och började sakta men säkert att komma igång. Lösningen baserades då på det amerikanska företaget Carlson Software’s mjukvara DrillGrade, vilket än idag utgör kärnan i borriggslösningarna. Efter mycket resande, långa arbetsdagar och en del sömnlösa nätter hade en stabil grund att växa vidare från byggts upp.

År 2014 kunde första anställningen göras och fokus låg fortsatt på borriggssegmentet. Men redan då började det gro tankar kring att utöka produktportföljen till fler typer av maskiner och manburen GNSS-utrustning. Resten är, som man säger, historia med stadigt ökande intäkter och personalstyrka. L5 Navigation blev utsedda till årets gasell i Norrbotten 2018, för perioden 2014-2017. 2017 startades även verksamhet upp i Norge och 2018 var det dags för Finland.

År 2019 lanserades det egna grävsystemet L5 3DX vilket var smått revolutinerade med sitt unika förhållande mellan pris och prestanda. 2020 släpptes den första generationen av egna manburna GNSS-lösningar som togs emot väl av både luttrade mättekniker men öppnade även upp möjlighet för fler yrkesproffs inom olika branscher att dra nytta av fullvärdig RTK-prestanda.

Företagets grundare

Martin Lindgren

VD/Founder

Verksamheten idag

År 2022 omsatte L5 Navigation närmare 150 MSEK med Norge och Finland inräknat. Företaget har närmare 50 st medarbetare i Norden med en helt rikstäckande organisation i Sverige. Den 1 mars 2021 lanserades nästa generations maskinstyrning; L5 U3D-serien och i samband med det annonserades även ett unikt nordiskt samarbete med det danska företaget Unicontrol. Utöver det har L5 Navigation marknadens mest prisvärda manburna GNSS-lösningar för alla behov och ändamål.

Affärsmål

Vi ska vara top-of-mind inom positionering i Norden.
Vi ska ha den största volymen utrustade maskiner i Norden.

Vision

Alla yrkesverksamma med behov av hög positioneringsnoggrannhet ska ha tillgång till det.

Mission

Möjliggöra att fler kan dra nytta av hög positioneringsnoggrannhet genom en väl avvägd balans mellan pris och prestanda.
Arbeta nära kunden och säkerställa att alla får ut maximalt av sin investering med hjälp av våra kompententa och engagerade medarbetare.

Vill du komma i kontakt med oss eller veta mer om något?

Skriv en rad eller två om vad du undrar över eller vilken produkt du vill veta mer om så hör vi av oss så snart som möjligt.