3L Schakt stortrivs med grävsystemet L5 U3D-X

Marcus Högdahl, egen företagare, är för närvarande inhyrd som chaufför åt 3L Schakt AB från Vilhelmina. Vi besökte honom på ett vindkraftsprojekt utanför Ånge i Västernorrland, där han kör en minst sagt unik Volvo EC300E. Innan den levererades under hösten 2021 körde Marcus en Liebherr R930 vilken var den första maskin han kört med grävsystem från oss på L5 Navigation.

Volvo EC300E

Han har varit med och påverkat utrustningen på maskinen in i minsta detalj och det har inte sparats in på mycket kan vi lugnt konstatera. När det sedan kom till grävsystem så föll valet på L5 U3D-X, vilket vi givetvis tycker är väldigt roligt. Marcus har tidigare kört med ett annat fabrikat på maskinstyrning och säger själv: "Jag var lite tveksam innan, men efter att nu använt systemet under snart 1 års tid tycker jag att det är helt suveränt. Behagligt att titta på, enkelt att använda och det kommer kontinuerligt ny funktionalitet. Nu närmast ser jag fram emot att kunna skapa egna ytmodeller från inmätta punkter."

Projektet drivs av Stenger & Ibsen Construction Sverige AB, där mätteknikern kostnadsfritt kan nyttja molntjänsten som är kopplad till samtliga U3D-lösningar för att skicka och hämta filer mellan kontor och maskin. Vilket givetvis är uppskattat och bidrar till en smidigt arbetsflöde. 3L har flertalet enheter utrustade med maskinstyrning från oss på L5 Navigation.

Läs mer om produkterna

Kontakta oss

Ta kontakt med någon av våra lokala säljare för att få pris till just din maskin.

Om L5 Navigation

L5 Navigation Systems AB grundades 2013 och omsatte år 2021 ca 90 miljoner SEK. Vi är ett företag som utvecklar och återförsäljer positioneringslösningar för alla typer av uppdrag och branscher, så som:
• Byggande av hus
• Anläggning av väg och järnväg
• Värme, vatten och avlopp
• El, tele och fiber
• Skoglig verksamhet
Tack vare vår expertis inom maskinstyrning och olika typer av GNSS-mätning har vi förståelsen som krävs för att kombinera de bästa och mest prisvärda lösningarna på marknaden, och på så vis skapa maximal kundnytta till rätt pris. Merparten av våra anställda har dessutom praktisk erfarenhet från användarsidan och förstår verkligen hur saker och ting fungerar i praktiken. Vi har även verksamhet i Norge och Finland.

1 mars 2021 lanserade vi det första systemet i den senaste generationens maskinstyrningslösningar från oss, L5 U3D-X, ett 3D-system som har ett unikt förhållande mellan funktion/prestanda/kvalité och pris. Som sedan utökats med lösningar för både hjullastare och grävlastare.

L5 Navigation marknadsför egna mätutrustningar och är också stolta återförsäljare för Emlid samt maskinstyrning från Topcon Positioning Systems®. Utöver det har vi ett brett nätverk med andra samarbetspartners och företag i branschen vilket gör att vi alltid kan hitta en passande lösning.