Nyhet! L5 Navigation introducerar robothund på den svenska marknaden

Människan har länge tagit hjälp av hundar vid olika typer av uppdrag. Nu tas ytterligare ett steg i utvecklingen tack vare den robotiserade hunden, som enkelt förklarat är en intelligent sensorbärare. Vilket innebär att man egentligen kan montera vad som helst på den – värmekamera, laserscanner, gasdetektor etc. – så länge maxlasten inte överskrids.

”Vi, som innovativ positioneringsleverantör, ser en uppsjö av potentiella användningsområden som t.ex. kartering, inspektion och dokumentation” säger L5’s Tekniska chef, Patrik Tallgren.

Initialt kommer hunden att utrustas med en laserscanner, där punktmolnet som skapas sedan kan utgöra underlag för att ta fram högupplösta 3D-modeller av verkligheten.

Den stora fördelen med en robothund är givetvis att den kan röra sig i miljöer som annars kan vara både svåra och direkt farliga för människor och djur att vistas i. Tack vare inbyggda kameror, sensorer och en hel del artificiell intelligens kan hunden styras på distans antingen via en fjärrkontroll eller med förprogrammerade rutter, där hunden själv kan undvika och ta sig förbi olika typer av hinder.

För mer information och potentiella pilotprojekt kontakta:

Patrik Tallgren
Teknisk chef
072-246 93 81
patrik.tallgren@l5navigation.com

Läs mer om våra andra produkter och lösningar

Om L5 Navigation

L5 Navigation System AB startades 2013 och omsatte ca 90 miljoner SEK 2021.
Vi hittar de mest konkurrenskraftiga produkterna på marknaden och integrerar dem i kraftfulla, flexibla system som passar både våra lokala och globala kunders dagliga arbetsflöden. 1 mars 2021 lanserade vi vår nya lösning för grävmaskiner, L5 U3D-X, ett 3D-system som har ett unikt förhållande mellan funktion/prestanda/kvalité och pris.
L5 Navigation System marknadsför egna mätutrustningar och är också stolta återförsäljare för Emlid samt maskinstyrning från Topcon Positioning Systems® och samarbetar med andra företag i branschen för att kunna erbjuda en bred produktportfölj.