Torbjörn Sundh Entreprenad väljer

Automatiksystemet L5 U3D-DA till CAT D6XE

Vi åkte ut för att prata med maskinisten Jan-Olov Arthursson om första tiden med U3D-DA. Läs mer och titta på hela intervjun nedan.

Kort om företaget

Torbjörn Sundh Entreprenad AB är ett maskinentreprenad företag som funnits etablerat i Umeå sedan 1990. Torbjörn Sundh Entreprenad AB arbetar mot både stora och små kunder – NCC, Umeva, Skanska, Peab och Umeå Entreprenad är några av dessa. Företaget arbetar även med en del egna mindre projekt.

Vi träffade den erfarna maskinisten Jan-Olov Arthursson på ett projekt utanför Skellefteå.

Vad är ni på för typ av jobb just nu?

Just nu är vi på ett vindkraft/-parkbygge där vi gör nybrytning av vägar samt breddning av befintliga vägar.

Lyssna på maskinisten Jan-Olov

När han berättar om den första tiden med L5 U3D-DA.

Vad är det för maskin du kör just nu?

Jag kör en helt ny Cat D6XE.

Vilket system har ni valt från oss på L5?

Vi använder L5 U3D-DA, ett system med automatik för bandschaktare.

Hur länge har du använt U3D-DA?

Jag har inte hunnit använda systemet jättemycket då maskinen är helt ny och likaså systemet, men ca 140 timmar har jag hunnit med.

Hur har det varit att lära sig systemet?

Det gick väldigt fort att komma igång och lära sig systemet. Allt är tillgängligt direkt på skärmen, vilket betyder att jag inte behöver leta mig runt i några menyer. Det är bara att starta upp och köra!

Kan du använda en mobiltelefon och dess funktioner då kommer du inte ha några problem med styrsystemet. Så kan säga att instruktioner är överflödiga, jag löste att komma igång på egen hand.

Vad är det bästa med U3D-DA?

Förutom att det är lätt att använda så är det att mottagningen är hästlängder bättre än något annat jag har provat sedan tidigare.

Vad är det som gör mottagningen så bra?

På tidigare system som jag använt har jag i bästa fall haft kontakt med 18 satelliter. Nu har jag kontakt med upp till 40 satelliter. Oftast står det att jag är uppkopplad mot t.ex. 36 av 40 st. Sen är det ofta andra saknar mottagning men jag har i stort sett aldrig problem med att hitta mottagning vart än jag är.
Det är mycket imponerande!

Finns det något mer som du tycker är bra och som skiljer sig från tidigare?

Ja, konstruktionen för masterna är robusta då de är skyddade bakom en rejäl sköld som är upphängd i gummikuddar. Det är annars väldigt lätt hänt att någonting kommer över skopan och skadar masten.

Hur upplever du automatiken?

Jag tycker att den är snabb. Jag har upplevt mycket ryckigare bladkontroll på andra märken jag provat. Den här är verkligen mjuk och smidig.

Hur upplever du att det är att få in information och filer in i styrsystemet?

Utsättaren har sagt att han tycker att det är väldigt enkelt och smidigt. Det räcker med att jag pratar med honom på telefonen när jag behöver en ny modell så kan han läsa in den direkt i systemet. Skönt för utsättaren att inte behöva springa runt med ett USB-minne för att lägga in allt på rätt ställe, dessutom blir väntetiden kortare för mig!

Nu kör du en helt ny maskin men skulle du välja ett styrsystem från L5 på din nästa maskin?

Det skulle jag definitivt göra om möjligheten finns för mig i framtiden!
L5 är det första valet för mig!

Stort tack!
Vi vill rikta ett stort tack till Jan-Olov som tog sig tid att träffa oss och önskar stort lycka till inför resten av 2024!


Vill du boka in demo eller få en offert?

Ta kontakt med någon av våra duktiga säljare som finns representerade i hela Sverige eller fyll i kontaktformuläret nedanför.

Fyll i dina kontaktuppgifter

Om du vill att vi hör av oss är det bara att fylla i dina kontaktuppgifter så återkommer vi så snart som möjligt.