Stor tidsbesparing både för arbetsledare och mättekniker på vindpark

William Lingvall, Arbetsledare på Wixner & Rödin Entreprenad AB (för närvarande inhyrd av CD Entreprenad AB och Svevia), åker varje vecka 100-tals kilometer utmed smala grusvägar på vindparken där han befinner sig. För att undvika onödiga resor både för egen del, men även för mätteknikerna, valde William att investera i en L5 M-Tab RTK för att på så vis bli mer självgående och kunna göra kontroller och enklare inmätningar på egen hand.

I det användarvänliga fältprogrammet SurPad har han med sig alla ritningar i digitalt format och kan t.ex. snabbt se om en urgrävning mellan sektion 1+200 – 1+310 är färdigställd eller om en profiljustering är utförd till rätt nivå. Ser han några avvikelser kan han mäta in dom och ta med sig tillbaka till kontoret eller direkt prata med maskinisten.

Tack vare att William nu kan kontrollera det mesta själv sparar projektet även en hel del tid för mätteknikerna som inte behöver åka ut varenda gång man ser något som inte ”känns” riktigt rätt. Han kan även ligga i framkant och dubbelkolla att det projekterade underlagt verkar stämma långt innan grävmaskinerna transporteras dit och sätter skopan i marken.

Läs mer om produkterna

Om L5 Navigation

L5 Navigation System AB startades 2013 och omsatte 68 miljoner SEK år 2020.

Vi hittar de mest konkurrenskraftiga produkterna på marknaden och integrerar dem i kraftfulla, flexibla system som passar både våra lokala och globala kunders dagliga arbetsflöden. 1 mars 2021 lanserade vi vår nya lösning för grävmaskiner, L5 U3D-X, ett 3D-system som har ett unikt förhållande mellan funktion/prestanda/kvalité och pris.

L5 Navigation System marknadsför egna mätutrustningar och är också stolta återförsäljare för Emlid samt maskinstyrning från Topcon Positioning Systems® och samarbetar med andra företag i branschen för att kunna erbjuda en bred produktportfölj.