L5 M-Tab RTK underlättar vardagen för arbetsledare

Fredrik Forsberg, Arbetsledare på Wixner & Rödin Entreprenad AB (för närvarande inhyrd av NCC), fick nyligen sin L5 M-Tab RTK som han tror kommer göra vardagen betydligt effektivare.

Han säger själv: ”Jag använder plattan för att kunna planera arbetet framåt genom att kontrollera t.ex. schakt och fyll ute på plats. Även en kontroll av filer som senare skall ut till maskiner så att det ej är något som ser konstigt ut. Att ligga steget före så att inte maskinisten ska behöva hitta eventuella fel.

Att enkelt kunna ha samtal med maskinister som har funderingar när dom gräver, vi kan titta på samma modell och blir då enklare att förstå vad dom menar.”

Vidare nämner han: ”Även enkla akuta inmätningar kommer jag göra när ej mätare finns på plats. Senare hoppas jag även kunna göra enkla volymkontroller på t.ex materialupplag själv i plattan men detta har jag ej hunnit utforska.”

Han avslutar med: ”Jag kommer säkert komma på något mera användningsområde allt eftersom jag fortsätter använda den.”

Läs mer om produkterna

Om L5 Navigation

L5 Navigation System AB startades 2013 och omsatte 68 miljoner SEK år 2020.

Vi hittar de mest konkurrenskraftiga produkterna på marknaden och integrerar dem i kraftfulla, flexibla system som passar både våra lokala och globala kunders dagliga arbetsflöden. 1 mars 2021 lanserade vi vår nya lösning för grävmaskiner, L5 U3D-X, ett 3D-system som har ett unikt förhållande mellan funktion/prestanda/kvalité och pris.

L5 Navigation System marknadsför egna mätutrustningar och är också stolta återförsäljare för Emlid samt maskinstyrning från Topcon Positioning Systems® och samarbetar med andra företag i branschen för att kunna erbjuda en bred produktportfölj.