L5 3DX och Emlid används effektivt av entreprenör i Skövde

Fredrik Lundell, som driver egen firma i Skövde med omnejd, investerade nyligen i en Volvo EC140EL där tanken redan från början var att montera maskinstyrning för att öka effektiviteten och göra maskinen mer attraktiv. Men efter en öppen dialog med oss på L5 valde Fredrik att ta det ett steg längre genom att köpa in en egen handhållen / manburen GNSS-utrustning i form av Emlid Reach RS2 med fältprogrammet SurPad.

Diskussionerna började med att han gör en hel del jobb i egen regi, bland annat skogsbilvägar och anläggning av byggnader. Ett krav från hans sida var därför ett grävsystem där man enkelt kan skapa egna referensmodeller i maskinen för att på så vis hålla sig så självständig som möjligt. L5 3DX har bl.a. en smidig men kraftfull funktion för att designa enklare modeller som mötte kravet och som Fredrik tyckte såg bra ut.

Men för att ytterligare effektivisera sitt arbetsflöde investerade Fredrik också i en Emlid Reach RS2 för att kunna göra enklare inmätningar både före och efter jobben. Ett praktiskt exempel är att kunna mäta in en tänkt vägdragning genom nybruten skogsmark, sedan skicka över den linjen till L5 3DX och slutligen ta fram en vägmodell direkt i maskinen.

Det användarvänliga gränssnittet i SurPad i kombination med det tilltalande priset gjorde beslutet ännu enklare. Med våra supportavtal har man dessutom möjlighet att få hjälp via fjärrsupport, vilket alltid är en trygghet.

Vi ser en tydlig trend, främst bland mindre maskinägare som gör egna jobb, att kunna stärka sitt erbjudande och jobba smartare med hjälp av egen manburen / handhållen GNSS-utrustning.

Behovet och efterfrågan har funnits ganska länge. Men nu när vi på L5 kan tillhandahålla både komplett 3D maskinstyrning OCH manburen utrustning för samma eller mindre pengar än vad våra branschkollegor tar för endast maskinstyrning, öppnar det upp en hel del möjligheter utan att vara förknippat med någon extra ekonomisk risk.

Läs mer om produkterna

Om L5 Navigation

L5 Navigation System AB startades 2013 och omsatte 68 miljoner SEK år 2020.

Vi hittar de mest konkurrenskraftiga produkterna på marknaden och integrerar dem i kraftfulla, flexibla system som passar både våra lokala och globala kunders dagliga arbetsflöden. 1 mars 2021 lanserade vi vår nya lösning för grävmaskiner, L5 U3D-X, ett 3D-system som har ett unikt förhållande mellan funktion/prestanda/kvalité och pris.

L5 Navigation System marknadsför egna mätutrustningar och är också stolta återförsäljare för Emlid samt maskinstyrning från Topcon Positioning Systems® och samarbetar med andra företag i branschen för att kunna erbjuda en bred produktportfölj.