Nästa generations maskinstyrning – L5 U3D-X

By | 1 mars, 2021

Nu är det dags att presentera vår helt nya maskinstyrningslösning för grävmaskiner och grävlastare: L5 U3D-X

Systemet är framtaget tillsammans med det innovativa danska maskinstyrningsföretaget Unicontrol som står bakom mjukvaran Unicontrol3D. Hårdvaruplattformen består av både nya och befintliga produkter som är noga utvalda baserat på den gemensamma erfarenheten hos oss på L5 Navigation och Unicontrol.

Unicontrol3D mjukvara

En mjukvara utvecklad från grunden av personer med djup förståelse och lång erfarenhet i branschen med huvudmålet att göra vardagen enklare för maskinförare. All funktionalitet ligger nära till hands när man kör, antingen via direkta knapptryckningar eller ”tap-and-hold”. Avancerade undermenyer och inställningar är medvetet gömda för att inte störa föraren med överflödig information och skapa en så bra överblick som möjligt.

För att göra vardagen ännu smidigare för både maskinförare och mättekniker täcks alla behov gällande referensmodeller in av endast två filtyper:

  • dxf används för bakgrundsritningar, punkter och linjer
  • LandXML används för ytmodeller, t.ex. vägar, VA-schakter, planer etc.

Unicontrol Cloud

Lika lättbegripligt som maskinmjukvaran är molntjänsten Unicontrol Cloud där man snabbt får en överblick av sina maskiner, var dom befinner sig och till vilket projekt dom är kopplade. Alla inmätningar som görs med maskinen synkas direkt till molnet och lika enkelt skickas referensmodeller ut till maskinerna.

Maskiner som är uthyrda till andra beställare lånas enkelt ut till deras konton – inga krav på dubbla licenser etc. förekommer. Fjärrsupport är givetvis inte längre än en knapptryckning bort.

Det ingår alltid ett års molntjänst vid köp av ett nytt system och sedan ligger det inkluderat i vårt supportavtal. Vilket utöver molntjänsten ger tillgång till fjärrsupport, fri tillgång till mjukvaruuppdateringar och internetuppkoppling för endast 4 000 SEK exkl. moms per år.

Hårdvara

GNSS-mottagare

Dubbel-GNSS i form av L5 AKKI2 som alltid levereras med licens för GPS, Glonass, Galileo och Beidou garanterar maximal prestanda. Det integrerade 4G-modemet säkrar upp en stabil uppkoppling.

Sensorer

Med den senaste sensortekniken från SignalQuest utlovar vi ett extremt distinkt och rappt system, som reagerar på minsta rörelse utan att fladdra. Vi erbjuder givetvis även stöd för rotation vid körning med tiltrotator.

Då systemet är framtaget för alla typer av användningsområden finns det självklart möjlighet att montera på mindre maskiner med svängbom.

Maskindator

Proffstablets från Samsung’s Active-serie är ett minst sagt beprövat kort som ger riktigt bra prestanda och kostar inte skjortan om oturen skulle vara framme. Med volymer på +30 miljoner tablets per år är Samsung ett tryggt val. Dessa går att få i antingen 8 eller 10″ utförande.

Kontakt och pris

Pris från 225 000 SEK exkl. moms inklusive installation.

Prisexempel för 3D-lösning med tiltsensor och ett års Funktionsavtal (Molntjänst, SWEPOS, internetuppkoppling, fjärrsupport och fria mjukvaruuppdateringar) = 246 500 SEK exkl. moms

L5 Navigation är en rikstäckande leverantör av mät- och maskinstyrningslösningar, kontakta din lokala representant för mer information.

Norra Norrland

Tom Karlsson 072-528 99 90

Joachim Edström 072-528 99 96

Södra Norrland

Mattias Malmsten 072-528 99 49

Fredrik Nordin 072-528 99 50

Mitt

Anton Karlefors 072-528 99 11

Johan Spector 072-528 99 58

Väst

Peter Gustafsson 072-528 99 04

Syd

Christofer Hesselgard 072-528 99 07

Filip Henziger 072-528 99 06

Stockholm, Uppsala och Gävle

3D:Partner 08-14 10 00